fredag 1. april 2011

Brisbane baby!

Fredag kveld, ca ni.

Forrige helg var vi i Brisbane!


Vi tok bussen fra Uni og ante lite om hvor lang og kronglete reiseplanen vi fikk opp på translink sine sider var. Men hva gjør man vel ikke for å få bruke busskortet vi fikk 50 dollar på av skolen? Tid er ikke alltid penger =) Etter to busser og ett tog og tre timers reise havna vi i Brisbane. Der fant vi et backpacker-hostel på andre sia av veien for togstasjonen, og da vi fikk sove der for 150 kr natta slang vi inn tinga våre og gikk ut i byen, endelig! Vi innså ikke hvor mye vi savna byen før vi faktisk var tilbake i den, utrolig deilig å se masse mennesker og store hus og biler og skilt og lys og alt anna enn grønne sletter, forstadshus og kenguruer! See, ordentlige butikker!
 Og kunst!

Fant oss mat i en food court, stappmett av 6-dollars middag! Så gikk vi ned til elva og leita etter flomspor mens vi så oss litt rundt. Så ingenting til flommen, men fint var det der nede! Her representert ved koselig gammal båt =)


 
De oppfører seg litt som duer, og vil ha maten din, men de har ikke helt skjønt at de er mye større og skumlere enn duer. Passer ikke helt oppå bordet og under benken alltid, hyyl!

Utepils, tihi. En gang nordmann, alltid nordmann - utepils er stas!


Vakker solnedgang!


Tilbake på hostellet hadde vi et lite koselig vors med utsikt over Brisbanes gater. Etterhvert gikk vi ned i kjelleren der det var pubclub, der vi møtte noen dansker vi ikke forsto og noen..amerikanere? I alle fall dro vi videre ned i gata og fant noen andre steder, der vi dansa til det blei lyst. Nei, ikke helt da :P

 Dagen etterpå tok vi bussen til West End for å finne marked! Vi ba bussjåføren stoppe når vi skulle av, men da vi kom til endestasjonen og han spurte hvorfor vi ikke hadde gått av der alle de andre gikk av så..ja, vi satt nå bare på tilbake og gikk av denne gangen istede. Rett ved busstasjonen var det en artig butikk! Hele West End var et kult område, med mange rare små butikker og steder =)


Vi trodde vi hadde funnet markedet, men her var det jo "bare" CDer og plater. Jeg fikk et skikkelig flashback til tia da Rock og Rolls blei besøkt en gang i uka riktignok, det var tider! Men det var jo ikke det her vi hadde forventa oss av markedet, så vi fulgte etter folk med trillebager til det virkelige markedet!Vi fant det! Og et kjempestort tre!


De spilte Damien Rice, ååh =)
Måtte ha oss en vannmelon for å slukke tørsten, namnam!


Deilig honning!


 Fine såper og kjempefine smykker - tatt ut fra kasta barnebøker for det meste, jeg ville ha alle!


Et av de mange gamle søte husa rundt der =)
Gøy å være turister igjen - vi glemte faktisk at vi går på skole fortsatt i noen timer!

På kunstmuseum!

Kirke i Telemark - det var litt trist og mørkt?


De var lysere enn det jeg trodde aboriginere pleier å være, men de kan kanskje være lyse og? I alle fall hadde de rar maling på kroppen og spilte rar musikk og dansa rare danser =)

Etter å ha spist middag på puben under hostellet (mealdeal - 10 dollar for pint og middag!) dro vi ut igjen!

Denne gangen til West End, der vi fant et sted som var ganske kult, men veldig laid back med altfor gode sofaer og mye lys. Men konseptet med bøker på alle vegger og liten scene med livemusikk var veldig stilig =)

Se så fint huset vi bodde i var! Fine utskjæringer og lys og greier, oppe på toppen av tårnet var det også et rom man kunne bo i. Huset hadde tidligere vært frelsesarme-hotell såvidt vi forsto, fra 1911. =)

Etter en lang frokost på en benk i gågata (utrolig morro å kritisere klærne til folk!) gikk vi litt rundt i byen. Winter Fashion - galskap! Australiere vi har snakka med sier det ikke har vært sånn før i år, så det er vel bare ekstra kult med pels og lue i år da. Altfor varmt er det uansett! The Valley

 Smoothie i the Valley =)
All Hallow's school - katolsk jenteskole, jaha =)

Så tok vi tog og tog og buss hjem igjen, utslitte etter en helg med lite søvn og mye gåing. Vi hadde en veldig fin helg! =)

Den helga her er det oppgaveskriving som står i fokus - både infrastrukturoppgava som er en gruppeoppgave er snart ferdig og essayet i geofaget som er påbegynt.. Fotooppgava får komme av seg sjøl når det nærmer seg deadline! Og ja, der kom forklaringa på verdens lengste blogginnlegg fullt av bilder det tar lang tid å laste opp - jeg slapp å skrive essay i en times tid! :D

Håper fortsatt det er noen som er innom her da og ikke har fått alt på facebook allerede =)

- Ingo =)

5 kommentarer:

 1. Jeg er innom her, og det kiler litt i magen hver gang du/dere oppdaterer! Får så lyst til å reise selv, også er det så kos å lese om hvordan dere har det. :)

  Takk for skypedate på søndag, forresten, det var også kos! :D

  SvarSlett
 2. Aw, så søt du er :D

  Ja, skype var digg, mere, mere!

  SvarSlett
 3. Faen, så brun du er. Megge.

  Neidaså. Ikke misunnelig. I det hele tatt. Vi trodde vi hadde vår, men så ombestemte været seg, og det begynte å snø igjen. Nå er det tåke og slaps og blæh.

  Også leser jeg alltid, så ikke slutt å blogge :)

  SvarSlett
 4. Tihi, paleisthenewtan :D

  Våren kommer snartsnart, jeg lover! Hold ut baby =)

  SvarSlett
 5. Nå må dere blogge mer snart! :D

  SvarSlett