onsdag 9. februar 2011

På nye eventyr i Australia


9. januar, klokka er ca halv seks på ettermiddagen:

Vi er på et motell i Surfers Paradise, som påstår det har trådløst nett, men det er meeget dårlig! Her er litt om dagene våre i Katoomba, bilder får dere få seinere, for nettet her tillater ikke bildeopplasting dessverre. Men vi koser oss, er tæn og fornøyde med reisen vår! På fredag ender vi ferien i Sippy Downs, på hybelen vår. Skal bli deilig med rutiner i hverdagen igjen, men skolenervene kommer snikende kjenner vi. =)Skrevet 7. februar:

Blue Mountains

Blue Mountains ligger 2 timer med tog inn i landet fra Sydney. Stedet ligger 1000 meter over havet. Noe man aldri skulle trodd, for det er like frodig der som ved kysten og temperaturen lå over 30 grader når vi var der. Vi lå på et motell som het 3 Sisters i 3 netter, der var det kjempe korslig og det var deilig å komme seg litt ut på landet.Andre dagen i Blue Mountains var vi på 2 timers ridning i skogen. Det ble spesielt morsomt når vi alle fikk til å trave, uten å hoppe opp og ned på hesten som en annen vinglebøtte.

Det var mer igjen av dagen, så vi dro på bushwalk i nasjonalparken som lå rett neden for hotellet. Der så vi de kjente 3 sisters – fjellene, tok taubaner og gikk i 3 timer, som inkluderte over 800 steintrapper. Det var en mega fin tur, der vi fikk sett Australsk natur i bedre øyesyn. Heldigvis møtte vi ikke på noen slanger, men vi så mange salamandere, 2 påfugler og diverse andre småkryp.
Tredje dag var planen egentlig å dra på grottevandring, men været var så varm og fint, så vi dro i stedet på en ny bushwalk. Denne gangen dro vi et stykke lengre unna til Grand Canyon, som er også en kjent nasjonalpark i Australia. Når vi hadde gått 10 min på stien, hørte vi merkelige lyder fra jungelen og vi ble skjelven i buksa og vurderte å snu. Men når vi fikk diskutert oss fram til at det måtte vært en fugl, så fortsatte vi. Det var vi veldig glad for at vi gjorde, for det var ekstremt fint innover i parken. Naturen, stein trappene og veiene var tatt ut fra ”Ringenes herre filmene”, og vi dusjet i et fossefall.
Når vi skulle dra fra Blue Mountains tok vi taxi til togstasjonen, og da snakket vi en del med sjåføren. Vi fortalte blant annet at vi hadde gått rundt i bushen, og da sa han ”- dere var heldige da som ikke møtte på noen slanger, når det er så varmt som det er nå.” JA! Heldigvis for det.
Fra Blue Mountains tok vi tog til Coff Harbour. Når vi tok et togbytte rett før Sydney så var temperaturen 42 grader!! Den varmeste dagen vi har opplevd her i Australia. Det ble en lang, klam og litt kjedelig togtur på ca 10 timer. Men skal man komme seg nordover, så må man jo reise. Det var ikke så mye å se på heller, det var bare grønt, grønt og atter grønt. Alle var delvis sjokkerte over hvor mye ubrukt jord som finnes i landet her.  

.. 

3 kommentarer:

 1. Jeg har helt glemt hvor i Australia dere skal bo? På hvilken side, ved hvilken by? :) I Norge har det snødd masse (igjen), gah. Men vi har hatt veldig mye sol, noe som egentlig er litt kjipt for det kribler i magen min og jeg tenker vårsolsommerferie, også er det bare februar. Fail. Skulle gjerne lånt noen varmegrader av dere. Hvordan var det å ri, pingo? Hestejente ti år på etterskudd? :P

  SvarSlett
 2. det ligger også et hælvetes tykkt lag med fitte IS på bakken så ender vell med at jeg faller å brekker lårhalsen snart. Er overaskende at det ikke har skjedd før.
  DRITT vinter!

  høres ut som dere har det morsomt i alle fall :) gleder meg til å se bilder :D

  SvarSlett
 3. Carro: Vi skal bo midt på øst-kysten, Mooloolaba er næreste by =) Rett nord for Brisbane. Vårfølelse i februar er egentlig ikke noe kult nei, sant, det blir bare juks :P Sender over noen grader, vi har mer enn nok, tihi. Imorra kan du få alle, da skal vi bare kjøre buss i starten, opp og se hybelen! =)
  Ri var kos og gøy, jeg vil galoppere mer! :D

  Hanna: Du og den lårhalsen, håper du venter noen år til :P Bilder kommer til å komme, har så masse å vise fram! Gleder meg til skikkelig nett! =)

  Kos og klem! :D Ingo

  SvarSlett