mandag 16. mai 2011

Campingtuur

Mandag midtpådagen, klokka snart halv to:Da var oppgaven i Urban design ferdig printa og bundet, klart for levering på onsdag. Da kan jeg vel ta meg tid til å fortelle om den store campingturen! =)

De to svarte svanene som bor ved tjernet utafor vinduet, de viste seg fram i soloppgangen den dagen.  

Ja, torsdag 14. april tok vi toget til Brisbane med egg og dorull. Vi hadde booka en campingbil, en campervan heter det. Oftest en van, som har to seter foran og seng, kjøleskap, vask og kokemuligheter baki. Det finner uendelig mange av dem her nede, mange av dem full av grafitti, noen med hippieblomster på osv. 


Lunsj mens vi venter på bussen, og se på desserten! :D Expressfrakt fra Noreg!

Vi fant utleiestedet, og de godkjente førerkortet mitt (hvorfor er de ikke på engelsk?). Da var det bare det å kjøre stor bil på feil side av veien med automatgir for første gang da, i tillegg til å ikke ha kjørt bil på tre måneder. Neia, det gikk veldig fint. En liten øvelsestur i smågatene, så var det rett ut i Ann Street (midt i Brisbane altså, miiidt i!) og ut på motorveien med kurs nordover langs kysten.

Demonstrasjon av den fancy pumpevasken

Første stopp for melk , goone og musikkabel. "Vårt nye hjem, kjære!" =)

Middagslaging på parkeringsplass i Caboolture

Jeg fant fort ut at koffert er fryktelig praktisk på campingtur.Vi kjørte videre i mørket og fant en campingrasteplass rett utafor Gympie. Gratis å stå og med grill, do og vann, ikke dårlig! Da vi kom fram var det helt mørkt, det er merkelig med Australia, det er så lite lys, både på veier og på steder som det der, og alle andre sov. Da vi våkna om morran var det nesten ingen igjen, bortsett fra to fylliker. Vi var tydeligvis ikke helt i campingrytmen....og veien videre. Vi ville til Fraser Island, der skal en jo ha vært! Så vi fant fram til ferjekaia og måtte vente i etpar timer til ferja skulle gå. 
Der var det krokodilleadvarsel, uæh!


Og veldig fint =)Men vi hadde altfor god tid, så vi spiste mer egg..


Da billettkontoret endelig åpna fant vi ut at det som allerede var veldig dyrt blei enda dyrere, 200 dollar for ferje og for å få kjøre bil der ute og for å få campe der ute blei i meste laget, så vi kjørte likegreit videre istede. 


I Hervey Bay var det hav uten bølger og veldig fint i solnedgangen, så vi tok et bad. Litt for lenge viste det seg, tidevannet tok oss! Klærne blei klissvåte og kamera og, også blei vi et eple og et par solbriller fattigere. Jaja, en lærer så lenge en lever! Da var det bare å finne fram tørre klær, like smidig som forrige gang Beklager dotten, jeg har ikke PS, og kameraet til Tobias har tidvis en dott på linsa. 

Vi satte kursen mot Bundaberg etter å ha studert kartboka. Jeg blir alltid like overraska over hvor stort Australia er, for det var langt, og det tok uendelig lang tid – sikkert fordi tanken var nesten tom!

Men vi fant bensin, og vi fant Bundaberg. Allerede tomme for strøm på ipod og telefon og med et behov for nettbank gikk vi på leiting. På McDonalds fikk vi låne strømmen i et hjørne av lekeplassen, og vi laga hjemmekontor 
Middagslaging utafor Bundaberg

og morro på stranda, haha
Neste morgen blei det morgenbad, eller morgendypp på den langgrunne stranda, og frokost =)


Bilde fra kvelden før på McDonalds


Og kartet de tegna til oss da vi spurte hvor vi kunne sove om natta. Flott! =)


Om dagen var det en benk langs hver vegg i bilen, og om natta la vi en plate mellom dem så det blei seng i hele. Dårlig illustrert her, men forsøk! Det blei veldig koselig i alle fallDen styggeste bilen er våår! Og gjett hva vi gjorde.. vi kjørte videre. Sugar canes i Bundaberg og flueangrep på vinduetStoppa langs veien midt uti ingenting og fant en kreativ postkasse

Vi visste ikke helt hvor vi kjørte, men på kartet var det en fin tupp som het Agnes Waters, så vi tenkte vi kunne se hva vi fant der. Det er bare en time med båt ut til Great Barrier Reef herfra, men det var jo enda dyrere! 150 per pers. Så vi leide en kajakk til 40 (noesånt) istede.Stor drukningsfare!Vi padla blant sandbanker og innover i ei elv. Det var flere små kanaler inn på sidene, og Tobias ville så gjerne inn, men jeg var overbevist (og er det enda) om at det var fullt av krokodiller og slanger der inne, så det var ikke snakk om, hehe
Men så blei han angrepet av en sååå stor fisk, jeppVi padla istede lenger innover, til det ikke var noen andre båter rundt oss lenger. Det var fine fugler og rare lyder fra buskene, og innerst i bukta fant vi en sandbanke vi gikk i land på. Og blei angrepet av strandlopper. Tydeligvis forskjell på folk da jeg telte 70 bitt på en legg, mens Tobias telte..to? Han padler og jeg tar bilder, fint! =)Strandloppeangrep, monstre!

Da det var på tide å levere båten oppdaga vi at tidevann (igjen!) er kjipe greier, det var forferdelig tungt å padle imot det. Padla alt vi hadde og følte vi ikke kom av flekken, det blei en treningsøkt det der!

Rett utafor Agnes Waters ligger 1770. Det er ifølge wikipedia det andre stedet James Cook gikk i land i Australia. Vi glemte å få med oss det da, men vi sov første natta der ute. Grilling i parken igjen og en veldig tidlig kveld.

Men oioi, nå må jeg løpe, jeg må klesrulle jakka mi hos Vigdis før vi tar bussen med Tor Ivar og Ida til Brisbane for å feire natt til 17. Imorra blir det 17. mai med pølser og is og brus og korps og alt sammen, vi gleder oss! =) 
Resten av turen får komme seinere!

Ånei, nå begynte det å regne, dumme showers.. 

- Ingo4 kommentarer:

  1. Så kos med camping! Og kult med de leiebilene. :D

    SvarSlett
  2. Jasant! =) Vi ville egentlig ha Hippie Camper, men den var ute på tur allerede, så vår var ikke den feteste bilen da. Men sikkert en av de beste å kjøre, de andre er gamle skranglekasser :P

    SvarSlett
  3. Ååh. Det så skikkelig idyllisk og kos ut. <3 Smelt!

    SvarSlett