torsdag 5. mai 2011

Hva rimer på eple?

Torsdag ettermiddag, halv tre:

Tross alt viktigere å vise fram ferien min enn å gjøre skolearbeid! 


Fra Koh Chang, Thailand, søppel skylt opp på stranda om ettermiddagen kan være litt fint og.

Tirsdag kveld kom vi hjem fra Thailand, etter å ha dratt fra Bangkok klokka tolv mandag formiddag. Vi hadde en mellomlanding i Brunei på 20 timer, som vi brukte til å dra en liten tur inn i landet, lese mye bok og sove på flyplassbenkene. I tolvtia tirsdag gikk flyet vårt videre til Brisbane, og med tidsforskjeller landa vi i Brisbane halv ni på kvelden tirsdag. Shuttlebuss bestilt og betalt, skulle hente oss halv elleve, men klokka blei tolv og ingen buss kom. Slitne og mildt sagt irriterte endte vi med å ringe Vigdis sin roomie som var en engel og kom den times lange turen ned og henta oss midt på natta. Klokka to var vi endelig hjemme, puh! 

Men jeg vil begynne med førsten av ferien. Den starta så og si da jeg fikk besøk av Tobias 6. april. Planen var å være helt ferdig med skolearbeid som skulle leveres før påske innen han kom, men helt ferdig blei jeg jo selvfølgelig ikke. Men nesten-ferie! 
Å få besøk var først og fremst veldig veldig fint. Planene var løse, men vi fikk gjort litt av hvert, blant anna en tur til skog og strand i Noosa, strand og grilling med Ida og Vigdis, en tur i dyrehagen og en kjempefin campingtur noen mil nordover langs kysten. 


Ikke lenger aleine på rommet! =)

De første dagene gjorde vi ikke så mye, jeg hadde noen småting å gjøre, som å vaksinere meg for Thailand, siste hånd på verket i en gruppeoppgave i Infrastruktur og enda litt mer jobbing med essayet i geo som jeg leverte på tirsdagen etter. Torsdagen feira min roomie Imm bursdagen sin, det blei en bra kveld. 


Unit 50 - Imm fra Thailand, Fabian fra Tyskland og Amy fra USA


 På lørdag pakka vi sekken og dro til Noosa, i håp om å finne skikkelig regnskog. Vi fant nasjonalparken, men jeg som hadde Blue Mountains friskt i minnet blei litt skuffa over skogen.Bra klatretrær i gammal skog!Turist med pose, haha. Stil! Masse svære eucalyptustrær 

 Litt bedre blei det da vi fant lianer det gikk an å slenge i, og noen av trærne der var virkelig svære. Egentlig greit at det ikke var like bush med tanke på slanger og andre drapsmaskiner som lurer rundt hver sving også. 


Lianehuske :DSjukt svært tre, fikk ikke hele inn i et bilde engang! 

Etter å ha gått i skogen i halvannen times tid dro vi ned til strendene rett nedafor og spiste lunsj og drakk varm øl. På stranda var det bryllup! Mitt første bryllup!Casualt og lite, men fint fordet =)

 Det var litt merkelig med tanke på utdrikningslaget som holdt til på andre sia av stranda, utkledd i vikingkostymer (de var ikke nordmenn, takk og lov!), men bruden tok det sporty og poserte med dem. Vi blei noen timer på stranda med diverse akrobatiske øvelser, skummeltskummelt. En smuuuule anstrengt.....og livredd....men overlevde, letta, haha

Fordi bussene her slutter å gå skremmende tidlig måtte vi sjekke tidene når sola gikk ned. Bussjåføren fortalte at siste bussen gikk 2 a.m., null stress, så vi gikk tilbake til stranda for å ta bussen i ni-tia. Men da gikk ikke buss nummer to lenger, så da hadde vi to valg – ta bussen til Maroochydore og enten sove der eller få noen til å hente oss/taxi, eller å bli i Noosa og sove på stranda. Vi valgte det siste, og utstyrte oss med en kartong goone (vin) og kinamat, og starta kvelden med picnic ved en rundkjøring, mye oppmerksomhet fra folk på vei til byen! Resten av natta gikk overraskende fort tross i regn og ingen søvn, og etter soloppgang på stranda søndag morgen med tilhørende morgenbad fikk Tobias seg etpar timer søvn i sola før vi dro hjem og slukna resten av dagen.  


Picnic! Og ja, det glemte jeg, alle klærne mine var våte, så det var kaaldt hele natta med kun genseren, som var nesten tørr i det minste.
På mandagen dro vi på stranda med Vigdis og Ida, med grilling etterpå. Ved mange offentlige strender står det fellesgriller, ikke dumt!Pølser og kenguruburger!

Onsdagen blei dagen for Australia Zoo. Vi fikk sett ...


øgleralligatorerkoalaer"ville" øglerwombat på lufteturdromedarerdromedar?


svær fin fugl som gikk i åttetallflere koalaer


dingotasmansk djevelkrokodilleshowelefanter, som vi fikk mate, og tigre og katter med lang hale og koalaer vi fikk klappe og kenguruer, mange kenguruer. Det tar så lang tid å laste opp bilder her at det får holde med dyrebilder nå, hehe.Noen svære slanger hadde dem også. Og i souvenirbutikken viste de gamle klipp av Steve Irwin, flashbacks fra somre hos Besta da Olav skulle se på Animal Planet hele tia til min store irritasjon, haha. Og gjett hva – vi mista siste bussen hjem. Det stengte fem, og siste bussen gikk ti på halv fem! Vi hadde snakka bittlitt med tre tyske damer der inne, og da vi så dem på parkeringsplassen måtte vi bare spørre om å få sitte på til hvorsomhelst med busser, og de kjørte oss helt til Maroochydore! Tre kvarters tur i feil retning for dem, helt utrolig snilt. Vi kom oss med andre ord hjem til slutt, og jeg drar aldri noe sted igjen uten å ha sjekka bussen, lover!

Torsdagen dro vi på campingtur, men det tror jeg får vente til en anna dag.

Ellers er det blitt høst i Australia sia sist. En av gresstypene utafor vinduet har blitt brun, det er kald vind og kalde, lange skygger (sola sto jo midt på himmelen da vi kom!) og sokker i skoa.
Vi har fått igjen to fotooppgaver og de to gruppeoppgavene vi leverte i Infrastruktur og Urban Design, og jobber nå med våre tre siste oppgaver før eksamen – to consept designs i Urban, et essay om vanninfrastruktur i Infra og en collection of images i Foto. Etter oppgavene er levert har vi tre eksamner, den siste 23. juni. Den 24. juni drar vi mot Norge!  
17. mai skal feires i Brisbane med tradisjonelt opplegg inkludert samling, tog, leker, korps, pølse og is! Vi gleder oss til det, ettersom vi faktisk fikk litt hjemlengsel etter å ha vært i Thailand der det var norske restauranter. 


- Ingo

5 kommentarer:

 1. JEG VIL Å KOMME PÅ BESØK!
  og wombaten <3 omg den var lattelig søt!
  Gleder meg til du kommer hjem :D
  Og til vi får møte Tobias :)

  HÅper du får en fin helg :)

  <3 savner deg!
  Glad i deg

  SvarSlett
 2. Komkom! :D Ja, sant? De er så herlige, nesten helt runde jo. Savner deg og snupps, glad i deg =)

  SvarSlett
 3. Hæ, kan man spise kenguru? I burgerform? Hahaha, det liker jeg. :D
  Satt og så bildene Vigdis har lagt ut på facebook fra Thailandturen igår, og nå ser jeg bilder av koalaer og wombater og bølger, og blir så misunnelig at jeg tror jeg dør. :p

  SvarSlett
 4. Mc Kangoo? Hva ville Skippy sagt om dette. Nei og nei.
  Så gøy med bilder, endelig. :D Jeg vil også besøke deg! Jeg vil leke med ville dyr. Blir bra å se igjen trynet ditt i sommer. SOMMER! Ja, for vi får vel kanskje det her snart? :D Woop woop!

  SvarSlett
 5. Stina: Haha, jaaa, man kan! Vi har spist kjøttdeigkenguru og burgerkenguru, men en får kjøpt det i "biff" også. Spesielt å sitte og se på kenguruene mens en spiser kenguru øh :p
  Jaa, masse fine bilder, og masse spennende og gøy vi får gjøre! =) Men nå jobber du i to år, også drar du på tur sjøl! =)

  Dessie: Stakkars Skippy.. Men etter så mange Dagros og Lille Kylling får Skippy lide litt også. :p Dra med deg Hanna og Stina og ta neste fly, jeg tar imot! Gleder meg til å se deg og, men det veit du jooo!

  SvarSlett