lørdag 21. mai 2011

Mer camping, og 17. mai

Lørdag kveld, ca halv tolv:

Mer camping! =)

 Den røde prikken er sånn ca her vi bor, og vi dro sør til Brisbane og henta bilen, og kjørte nordover. Øya er Fraser Island. Nå er vi øverst der, i Agnes Waters.Søndag morgen etter at Tobias har stått opp seks eller noe for å jogge (hææ?) prøver vi å få start på bilen, men batteriet har blitt flatt i løpet av natta. Typisk det! Men etter en liten spørrerunde fant vi folk med tid og startkabler (og fin hatt, ikke minst), og det blei liv igjen.
Planen for dagen var surfing, først og fremst. Vi hadde lyst til å dykke og, men vannet var brunt og vi fant aldri båten som leide ut utstyr, så det blei ikke noe av det. Men brett fant vi! 


Agnes Water Main Beach. Flott vær, men ikke de beste bølgene dessverre. Det gikk an å prøve fordet, selv om det selvfølgelig er morsommere når det er bølger å surfe på og ikke bare å ligge og vente.


Da det blei fjære blei det skikkelig fjære, og veldig fintSå gikk en slakter forbi.. 


Det berømte skiltet, endelig kjørte vi sakte nok!


Etter det blei nok surfing og strand dro vi utover på andre sia av Agnes Waters og inn i skauen. Der var det mulighet for å gå lang flott tur til utkikkspunkt, men vi var mer sultne og dessuten skulle vi rekke solnedgangen på et anna utkikkspunkt, for det er omtrent det eneste steder på østkysten av Australia du kan se sola gå ned i havet! Så vi (han) laga eggerøre og arme riddere til lunsj og så gikk vi ned til stranda bare. 

Vakkert! Tiihi


Solnedgangen samtidig som svær fin måne, wow!


Da sola hadde gått ned og vi kom oss ned igjen i mørket dro vi til en bush camp vi hadde hørt om. Kjerreveien gikk langt inn i skauen og det var helt bekmørkt, og da vi kom fram til campingområdet var det helt mørkt der og. Merkelige at de ikke vil ha lys noe sted. I tillegg begynte det å høljregne, men det ordna vi vel? Skikkelig campingstemning fikk vi i alle fall med middag inni bilen.


Morgenbad neste morgen i gråværet, galskap!Så kom regnet igjen, og vi måtte nedover mot Brisbane. Ikke på den veien her hele veien altså..


Stopp i Bundaberg for mat og enda en tatovering. 


 Det var ca 350 km å kjøre, og det var vel stort sett regn hele veien. Mye trafikk og mange av de svære trailerne, de er sprø hele gjengen. Skummelt, men det gikk jo bra =) Planen var å sove rett utafor Brisbane, og bare ha bittelitt å kjøre inn til byen og levere bilen tirsdag morgen. I et boligstrøk en halvtimes tid utafor fant vi omsider en parkeringsplass ved en park der vi kunne stå. Oppvaska blei tatt så skikkelig som den kan med vann og våtservietter.Blir litt rot etter noen dager på tur, men her er altså dagløsninga inni bilen, og vår venn kofferten.
Tirsdag morgen hadde vi klokka på seks, og da var det rett ned på nærmeste 7/11 for kaffe og frokost før vi rydda og kosta bilen.Fikk litt hjemløs-feelinga da vi tok morgenstellet på parkeringsplassen, haha.
Så var det ut i rushen og inn i byen, og på mirakuløst vis fant vi en bensinstasjon nær nok til å stille med full tank, oooog vi fant veien til utleiefirmaet uten mer enn en eneste liten tabbe. Bilen blei godkjent og vi dro ut mot flyplassen. Og resten er ikkeno koselig, så det er ikke noe å fortelle.
Men det var en veldig, veldig fin tur på alle måter =)


Tobias dro til Norge og jeg dro til Thailand med Vigdis etter tolv timer på flyplassen. Thailand får komme seinere.

Og siden sist har vi vært i Brisbane. Først feira vi natt til 17. og så var vi på 17. mai-feiringa arrangert av NorSK, en studentorganisasjon ved University of Queensland i Brisbane. Det var samling, salg av flagg og tog. Det er visst verdens største 17. mai-tog utenom i Norge, det er jo gøy! Vi hadde tre gater som var sperra av, og i alle kryss sto det laange køer med biler og venta på at alle de rare nordmennene skulle bli ferdige med å gå. Det var et minikorps på fire-fem stk helt foran, og fane og greier. Ellers var det god stemning og folk sang nasjonalsangen og ropte hurra og vifta med flagg, neesten som hjemme. Palmene så veldig rare ut mot de norske flagga. Etter toget var det salg av vafler med brunost, pølser og brus, og underholdning fra en mann i bunad som spilte trekkspill og sang og oversatte norske sanger. Vi syntes vi hadde fått nok 17. mai etter det, men det var koselig å få med seg litt. Neste år vil jeg feire i Oslo igjen! =)Samling før toget på campus på Queensland UniversityPolitisperring baare for oss! =)

Siden sist har jeg også blitt gammal, dagen blei feira med skole hele dagen og en ring i gave fra Ida og Vigdis =) Men idag laga vi kake - med jordbær og kiwi! 


Den var vanskelig å skjære, men fryyyktelig god! 

- Ingo =)

4 kommentarer:

 1. Jeg synes du skal revurdere det du sa med at du ikke skal blogge når du kommer hjem Ingo, for det er så innmari koselig med bilder og tekst og sånt, sånn at Bæssfar kan følge med på hva Bæssmor driver med. :D Også så kaka skikkelig god ut, og det var gøy med 17. mai og palmer. Det var lite palmer i Oslo i år, så du kan kanskje stjele med noen når du returnerer som vi kan bruke neste år? :D

  SvarSlett
 2. :) Morro å lese om hva dere gjør. Så faktisk fra toget i Brisbane på 17 mai på nrk, men så ingen Ingeborg =( Buuh.

  SvarSlett
 3. Dessie: Særlig at jeg blogger noe mer etter å ha lagt ut Thailandturen! :P Bæssfar får heller få nøyaktige oppdateringer på skype, hehe.
  Nei, skal ikke ha palmer på 17. mai!

  Carro: Så bra du syns det. =) Jeg prøvde å få sett det på nett, men det gikk ikke. Men om jeg ikke var der uansett er det jo ikkeno vits i, tæhæ

  SvarSlett
 4. Jeg er bare enig med Carro og Dessie, jeg. Og kaka så skikkelig nam ut, også blei jeg litt lei meg for at jeg ikke kan spise krem. :p

  SvarSlett