fredag 21. januar 2011

Fredag morgen, klokka åtte !

Vi er freeesh! =)
I går var vi på varme kilder-bad!
Planen vår var å dra til Hakone, der vi hadde hørt at det skulle være hot springs. Vi skreiv ned masse rare japanske navn, og dro ned til Tokyo Station. Der spurte vi masse folk i masse luker, og de kunne fortelle oss…mye rart. Vi fikk japanske tegn og piler hit og dit, men det hjalp oss lite. Etter hvert fant vi en mann som bare ga oss visittkortet til et informasjonssenter for Hakone. Etter å ha blitt fulgt dit av en kjempesøt gammel dame (som kunne engelsk!), oppdaga vi at Hakone var så mye mer enn hot springs. Vi bestemte oss for å dra til et anna bad hu tipsa oss om i går, og heller dra til Hakone i dag for å oppleve alt som er der.

Badet var helt fantastisk! Vi tråkka i salaten med en gang, og gikk inn med sko, men så fikk vi velge kimono sjøl og bestemme farge på belte. Da vi hadde skifta kom vi ut i et stort rom med restauranter og butikker, der masse folk gikk rundt i kimonoen sin og koste seg. Vi fant badet, og forsto raskt at her var det ikke lov med bikini.. Etter å ha tenkt oss om i to sekunder fant vi ut at vi skulle være litt gærne, så vi hoppa i det. Det var verdt det! Vannet var ca 40 grader, og det var massasje-bad og mange små kulper og stamper, både ute og inne. Deilig! Etterpå var det små vaskestasjoner der vi satt og vaska oss på en krakk.
Etter badet tok vi fotbad, som var lange basseng ute med massasje-steiner på bunnen. Det var også mulig å ta fotbad ala Dr. Fish; små fisker spiser av føttene dine og renser dem.  Ida og Ingo bare måtte prøve. Verdens merkeligste greie. Først var det umulig å ha beina i vannet, for med en gang en stakk en tå nedi blei det svart av fisk rundt den. Men når vi blei vant med det og klarte å ha begge føttene helt nede i vannet gikk det bedre, og det slutta å kile så innmari. Etter et kvarter (for Ingo uten å tørre å se på sine egne føtter), blei føttene glatte og fine.
Så var det tid for kroppsmassasje. Vi fikk hver vår person som knadde og slo og pressa på oss i 40 minutter. Det var helt himmelsk, vi skal alle kjøpe oss en sånn en når vi blir store. Etterpå følte vi oss født på ny! Badet var inspirert av det gamle Japan og veldig interessant å se og oppleve. Virkelig verd turen!!
Vi tok en liten shoppingrunde før vi fant en restaurant etter mye om og men. Det var dagen vår i gårJ

Electric town


Et sandkorn av byen


Dollsi butikk til de grader<3Til Ingeborgs venninne:)

1 kommentar:

  1. Fine bilder dere har lagt ut!!Arti å sjå!!Ser ut som dere har det flott!

    TOVE

    SvarSlett